У ЗСУ сказали, чому Росія зараз може не застосовувати «Калібри»

Те, що росіяни давно не застосовували по українській території «Калібри», може бути пов’язане зі складністю обслуговування тих агрегатів, з яких випускаються ці ракети, і спробами приспати пильність українців.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чому росіяни зараз не застосовують «Калібри», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми спираємося на аналітику і будемо говорити, що використання «Калібрів» останнім часом дуже рідке. Але є розуміння, що вони дійсно мають складнощі з обслуговуванням тих агрегатів, з яких випускаються «Калібри», і завантаженням самих «Калібрів», бо вся ця логістика і інфраструктура зосереджена у Криму, а базуються ракетоносії з метою збереження у Новоросійську. Тому очевидно, що це може бути такою причиною», - зазначила вона.

Читайте також: Росія тримає у Чорному морі три носії «Калібрів»

За її словами, їхнє перебування на чергуванні говорить про те, що «Калібри» готові бути застосованими і коли це станеться, українські військові зараз не можуть вирахувати абсолютно точно.

«І цілком імовірно, що, весь час перебуваючи на чергуванні і не будучи застосованими («Калібри» - ред.), вони (росіяни - ред.) можуть таким чином присипати пильність, нібито вони не будуть використовувати «Калібри», не можуть, не здатні. А в цей час завдати підступного удару. Тому я закликаю не втрачати пильності, аналізувати всю готовність ворога і бути готовими їй протидіяти», - заявила Гуменюк.

Читайте також: Через загрозу Росії НАТО збільшує запаси зброї для себе і допомоги Україні - Міноборони

Як повідомлялося, за словами речника добровольчої армії «Південь» Сергія Братчука, не виключено, що на знищеному російському великому десантному кораблі «Новочеркаськ» були «Калібри».