Росія хоче повністю обмежити критику війни проти України - британська розвідка

Експерти британської розвідки проаналізували нове законодавство Росії, створене з метою придушення критики російської війни проти України.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні йдеться про обговорення Держдумою РФ 22 січня законопроєкту про арешт фінансових активів, включно з майном росіян, які відкрито критикують російську армії і так звану «спеціальну військову операцію» в Україні.

Упродовж останніх місяців низка відомих російських письменників та музикантів були засуджені за критику російсько-української війни, зазначили аналітики.

Експерти британського Міноборони також згадали про затверджені у липні 2022 року президентом Росії Володимиром Путіним поправки до «Закону про іноземних агентів» (2012 рік), які «широко використовуються для репресій проти опонентів режиму».

У розвідці зазначили, що нове законодавство, швидше за все, має на меті стримати і придушити антивоєнну опозицію.

Читайте також: Хакери «зламали» провайдера держструктур РФ - розвідка

«Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо «іноземних агентів», ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни», – вважають в оборонному відомстві Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Державну думу РФ внесли законопроєкт із поправками до Кримінального кодексу, які пропонують конфіскувати майно громадян, засуджених за статтями про поширення «фейків» про російську армію тощо.