Росіяни активізували бойову авіацію на Авдіївському напрямку

Російські загарбники активізували застосування бойової авіації на Авдіївському напрямку.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Ворог завдав за добу 18 авіаударів. Це керовані авіаційні бомби, а також атаки з вертольотів К-52", - поінформував речник.

Водночас Сили оборони завдають втрат росіянам. За словами Штупуна, наразі втрати ворога на Таврійському напрямку становлять 200-300 окупантів на добу.

Крім того, росіяни втратили багато техніки. На Авдіївському напрямку вони йшли спочатку великими колонами, думали, що всі злякаються і здадуться, зазначив речник, додавши, що ворог втрачав 70-80 відсотків техніки. Тому зараз окупанти використовують техніку періодично: один-два танки, до 5 БТР чи БМП, сказав Штупун.

Читайте також: Британська розвідка оцінила, як втрата літака А-50 вплине на боєздатність авіації РФ

Він також повідомив, що на Запорізькому напрямку ворог один-два рази на тиждень намагається покращити своє тактичне становище або відбити втрачені позиції. Вчора ворог 7 разів намагався безуспішно штурмувати у районі Роботиного.

Як повідомлялось, минулої доби окупанти зосередили основні зусилля біля Авдіївки, Невельського та Первомайського. Загалом на Авдіївському напрямку було відбито 23 ворожі атаки.