Командувач Нацгвардії відвідав бригади та підрозділи, які воюють на сході

Фото

Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко відвідав бригади і підрозділи, які виконують бойові завдання на східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Півненко повідомив у Телеграмі.

За його словами, “протягом тижня на Куп'янському і Лиманському напрямках ворог не припиняв спроби здійснювати штурмові дії. В районах відповідальності підрозділів Національної гвардії активно застосовує бронетехніку, артилерію та БПЛА”.

“Українські підрозділи аеророзвідки цілодобово проводять роботу з виявлення позицій, складів і техніки ворога. Виявлені цілі максимально швидко вражаються наявними вогневими засобами, а також у взаємодії із суміжними підрозділами Збройних сил”. - зазначив командувач.

За п'ять днів тижня знищено 10 танків, 16 одиниць іншої бронетехніки, більш як 10 артилерійських систем різних типів та дві станції РЕБ. А також взяли у полон 7 загарбників.

Півненко у ході спілкування з командирами детально ознайомився з оперативною обстановкою, обговорили питання забезпечення й інших потреб, які дають змогу підвищити ефективність виконання завдань та взаємодії.

Читайте також: На фронті за добу сталося 127 боєзіткнень

“Бригади НГУ "Азов", "Хартія", "Буревій", інші підрозділи Національної гвардії, які у складі Сил оборони виконують тут завдання - це професійні та високомотивовані військовослужбовці та командири. Пишаюся кожним з них”, - наголосив Півненко.

Як повідомляв Укрінформ, на одному з напрямків півдня за останній тиждень бійці 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії запобігли спробам наступу 78 груп піхоти ворога, знищили та пошкодили близько 10 одиниць бронетехніки та два міномети.