Безпілотники Bayraktar застосовують на війні, але вже з іншими цілями - посол

Застосування турецьких безпілотників Bayraktar у війні проти Росії не втратило актуальності, але наразі їх використовують з іншими цілями.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар під час онлайн-брифінгу на тему: "Українсько-турецькі відносини: як наразі здійснюється співпраця між країнами, подальші плани щодо співпраці" в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Насправді актуальність (безпілотників Bayraktar - ред.) не зменшилася, просто є інша методика використання... На сьогодні, оскільки лінія фронту більш-менш стабільна, а система протиповітряної оборони (Росії - ред.) глибоко ешелонована, використання за прямим призначенням цих безпілотників Bayraktar для удару по ворожих силах є недоцільним, оскільки вони, як і будь-який літальний апарат, доволі вразливі для ППО. Тому їх використовують зовсім з іншими цілями", - сказав Боднар.

Читайте також: Румунія, Болгарія і Туреччина можуть почати розмінування Чорного моря влітку - посол

Він додав, що іде постачання не лише безпілотників Bayraktar до України, а й певних комплектуючих, які допомагають розвитку нових видів БПЛА у Туреччині.

"Це все складає взаємодоповнюючу взаємодію у оборонно-промисловому комплексі... І, звичайно, не знімається з порядку денного будівництво заводу Bayraktar в Україні і виробництво цих безпілотників із штампом "Made in Ukraine", - резюмував посол.

Читайте також: Компанія Baykar інвестує в Україну $100 мільйонів

Як повідомлялося, офіцер Головного управління розвідки Володимир Валюх в інтерв'ю виданню Defense News заявив, що турецькі безпілотники Bayraktar TB2 на початку війни дуже допомагали ЗСУ домагатися успіхів, але тепер мають обмежену корисність, оскільки російські окупанти посилюють протиповітряну оборону.