Пам'яті віцепрезидента Федерації шахів України Артема Сачука

Хвилина мовчання

Він був неймовірною людиною, неймовірним керівником, неймовірним менеджером, неймовірним ініціатором

Артем Сачук народився 27 листопада 1984 року в Житомирs. Після школи навчався у Житомирському державному технологічному університеті (2001-2006) і Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.

Артем був відомим шахістом, кандидатом у майстри спорту, віцепрезидентом Федерації шахів України, організатором Всеукраїнських та міжнародних змагань.

До початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік працював проєктним менеджером в офісі реформ Кабінету Міністрів України та займався власним бізнесом. Ще раніше він очолював Агенцію регіонального розвитку Житомирської області. Також був співавтором економічної стратегії-2030.

Від початку повномасштабного вторгнення Артем залишив буденні справи та добровільно долучився до ЗСУ. Розповідає, що не було сенсу лишатись у Києві – приїхав до Житомира і через день пішов до військкомату. У дві частини не взяли, бо не мав військового досвіду. І вже з третього разу, через тиждень, призвали до війська. Чоловік досяг рангу лейтенанта, служив у зведеній механізованій роті 184 НЦ.

7 квітня 2023 року указом Президента №198/2023 Артем Сачук був нагороджений медаллю “За військову службу Україні”.

26 листопада 2023 року, за день до свого 39-річчя, воїн загинув під час бойових дій.

“На визвольній війні проти російських окупантів загинув український воїн-доброволець Артем Сачук – відомий шаховий діяч, кандидат у майстри спорту, віцепрезидент Федерації шахів України, організатор багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Вічна пам’ять”, – повідомляє Федерація Шахів України у Фейсбуці.

“Моєму коханому сьогодні мало б виповнитись 39 років... Відчуваю, що не можу писати про нього у минулому часі! Милий, вітаю тебе з днем народження! Ти все ще зі мною, ніби поряд, я розмовляю з тобою вголос. Я відчуваю, що ти поруч, але як же шкода, що я не можу побачити та обійняти твою душу!” – написала дружина Артема у Фейсбуці.

Прощання із загиблим відбулося 1 грудня у Свято-Михайлівському соборі Житомира - зібралися його рідні, друзі і побратими. Поховали Артема Сачука на Смолянському військовому кладовищі Житомира.

Вічна шана і слава Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Artem Sachuk, Суспільне