Ворог продовжує безуспішні спроби наступу на трьох напрямках - Сирський

Ворог продовжує вести активні наступальні дії у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Про це командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, росіяни «на Куп’янському напрямку для штурмів українських позицій використовують підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених шторм, шторм z, шторм v. Фіксується присутність колишніх так званих «вагнерів», які теж долучаються до штурмів».

«Жодних успіхів на даному напрямку російські окупанти не мають», - запевнив Сирський.

Фото: Телеграм Олександра Сирського

Він поінформував, що бойові дії тривають неподалік Іванівки та Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог намагається штурмувати в районі Серебрянського лісу, активно застосовує бомбардувальну, винищувальну авіацію та гелікоптери вогневої підтримки.

Читайте також: Ворог намагається знайти слабину в обороні, аби знову окупувати Куп’янськ - Фітьо

На Бахмутському напрямку російські загарбники не полишають спроб витіснити українські підрозділи з позицій у Кліщіївці. На цьому напрямку ворог активізував використання дронів-камікадзе. Успіхи у ворога на цьому напрямку відсутні, підкреслив командувач.

З початку місяця російські війська втратили 8 тисяч 690 особового складу, знищено або пошкоджено 1 002 одиниці військової техніки, з яких 109 танків, 175 бойових броньованих машин та понад двісті артилерійських систем та мінометів різного калібру.

Читайте також: Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку за підтримки авіації

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення, під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Перше фото ілюстративне