Залужний обговорив із начальником Генштабу Франції посилення ППО

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, командувач Повітряних Сил Микола Олещук та командувач ВМС Олексій Неїжпапа провели телефонну розмову з начальником Об‘єднаного штабу ЗС Франції генералом армії Тьєрі Бюркаром.

Про це Головнокомандувач ЗСУ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Розповів про оперативну обстановку на фронті, перебіг бойових операцій, дії противника та його імовірні плани. Обговорили важливість продовження пошуку технологічних рішень для здобуття переваги над противником у повітрі, дистанційному розмінуванні та вогневому ураженні ворожих цілей. Окремо зупинилися на питаннях посилення засобів протиповітряної оборони, підготовки наших військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів", - написав Залужний.

Читайте також: Умєров вдячний ЄС за підтримку: Військова допомога дозволяє здійснювати і оборону, й наступ

Головнокомандувач подякував французьким партнерам за послідовну підтримку та допомогу Україні в боротьбі за свободу та незалежність.

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони України й Австралії Рустем Умєров і Річард Марлес обговорили ключові потреби, які має українська армія для проходження зимового періоду.