Генштаб: в Україні багато виробників дронів і вони «поглинають» один одного - це добре

Відео

В Україні багато виробників дронів. Процес масштабування виробництва покращує ситуацію – триває перехід до кількох найефективніших типів дронів.

Про це начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Баранов розповів в інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV, відповідаючи на запитання Укрінформу. 

"У нас багато виробників дронів. І це дуже добре. Це свідчить про те, що віцепрем'єру Михайлу Федорову вдалося організувати (проєкт "Армія дронів" – ред ред.) так, що люди пішли зі стартапами, із новим виробництвом", – сказав Баранов.

Він зазначив, що спостерігає тенденцію потенційного поглинання одними виробниками дронів інших, масштабування виробництва. "Але це не впливає на забезпечення Збройних сил, це навпаки покращує ситуацію – коли ми від декількох різних типів дронів перейдемо до п'яти, але найефективніших типів, які виробник буде здатний виробляти у великих кількостях, щоб забезпечити потреби ЗСУ. Ну і для людей, які їх використовують та експлуатують, це буде набагато легше. Комплектуючі, запасні частини, навчання особового складу на однотипному озброєнні – це набагато легше", – додав бригадний генерал.

Читайте також: Українські виробники БПЛА презентували свої розробки, щоб залучити іноземних інвесторів

Водночас Баранов підкреслив, що проєкт "Армія дронів" "дуже потужно" допомагає Збройним силам України.

Як повідомлялося, "Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Станом на вересень цього року офіційно до експлуатації вже було допущено 30 моделей різних типів українських дронів.