Російські війська за ніч скинули на Херсонщину 16 керованих авіабомб - Гуменюк

У Херсонській області протягом ночі зафіксовано скидання ворожою авіацією 16 керованих авіабомб.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Основне напруження ворог продовжує створювати з повітря. Це знов використання тактичної авіації. Не припиняється бомбардування правого берега (Дніпра - ред.). Населені пункти, розташовані безпосередньо біля врізу води, потерпають від скидання керованих авіабомб, за ніч ворог застосував ще 16. У цілому за бойову добу вже нараховуємо 27 керованих авіабомб (скинутих) по населених пунктах Херсонщини”, - сказала Гуменюк.

За її словами, ворог продовжує тиск саме з повітря, оскільки не має основної переваги у наземному бою і намагається у такий спосіб зупинити Сили оборони. "Це засоби терору, які ворог використовує по всій лінії фронту”, - підкреслила речниця ОК «Південь».

За її словами, російські війська продовжують також здійснювати атаки із застосуванням дронів.

“Вчорашній випадок, коли у Михайлівці просто у приватний будинок влетів дрон у вікно і поранення отримало літнє подружжя, дуже кричущий і заслуговує на засудження всім світом”, - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Ворог завдав удару по Херсону, постраждала 80-річна жінка

Вона підкреслила, що ворог продовжує використовувати осколкові боєприпаси, які скидають з дронів іншої конфігурації, вишукуючи скупчення людей у населених пунктах.

Водночас Гуменюк зауважила, що з боку Сил оборони ведеться "досить результативна" контрбатарейна боротьба. За добу українські військові на Південному напрямку знищили 20 окупантів, 7 одиниць автобронетанкової техніки і 11 крупнокаліберних гармат.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 27 жовтня, російські війська здійснили 90 обстрілів Херсонської області, 11 людей зазнали поранень.