Поширення чуток про висадку на лівому березі Дніпра шкодить Силам оборони - Гуменюк

Російські окупаційні війська виправдовують свої терористичні дії на Херсонщині тим, що хочуть зупинити Сили оборони. Тому не варто тиражувати інформацію про дії українських захисників, а треба чекати офіційних повідомлень Генштабу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи новини щодо начебто висадки підрозділів Сил оборони на лівому березі Херсонщини.

«Основна задача – зрозуміти, навіщо такі повідомлення з’являються у відкритому просторі. Зрозуміло, чому це роблять російські пропагандисти, для них важливо виправдати агресію Росії, спрямовану на правий берег, і там дійсно люди потерпають дуже потужно, а росіяни виправдовують це тим, що хочуть зупинити Сили оборони, не дати можливості перетнути річку Дніпро, не дати застосувати свої сили та резерви. Вони намагаються виправдовувати це як знищення Сил оборони», – розповіла Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк - про атаки на Херсонщину: Російські літаки скидають до шести авіабомб на одне село

Насправді, нагадала вона, війська РФ самі бомблять населені пункти лівого берега керованими авіабомбами і «так само вливають у вуха місцевому населенню, що це наслідки дій Сил оборони».

«Тому в умовах гібридної війни дуже важливо спиратися на офіційні дані Генштабу, і як тільки буде можливість і потреба, необхідність, доцільність – ми обов’язково сповістимо про результати бойової роботи. Сьогодні треба пам’ятати про життя тих, хто боронить Україну, хто задіяний в цій бойовій роботі», – додала Гуменюк та закликала набратися терпіння і дочекатись офіційної інформації від вищого військового керівництва країни.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія протягом минулої доби здійснила 101 обстріл Херсонської області, двоє людей загинули.