США передали Україні понад мільйон набоїв, конфіскованих у Ірану

Сполучені Штати передали українській стороні понад один мільйон конфіскованих патронів для радянських типів стрілецької зброї, щоби посилити забезпечення підрозділів ЗСУ на лінії фронту.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій Центральним командуванням Збройних сил США (CENTCOM) у середу, передає Укрінформ.

«Уряд США передав ЗСУ близько 1,1 мільйона набоїв калібру 7,62 мм», - зазначається в документі.

Водночас підкреслюється, що передача відбулася із дотриманням правових вимог, адже уряд США отримав право власності на ці боєприпаси ще у липні 2023 року через цивільні позови Мін’юсту проти Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (КВІР).

Зазначається, що набої були спочатку вилучені Військово-морськими силами CENTCOM з транзитного судна MARWAN у грудні 2022 року. КВІР мав намір передати їх хуситам у Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН.

Читайте також: У НАТО закликали союзників збільшити виробництво боєприпасів для України

«США зобов’язуються співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб протистояти потоку іранської летальної допомоги в регіоні всіма законними засобами», - підкреслюється в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, передача конфіскованої зброї та боєприпасів має бути підкріплена правовими повноваженнями. Адже ООН вимагає, щоби конфісковане озброєння було знищене або закрите на складах.