Уночі сили ППО збили 19 «Шахедів» та 11 «Калібрів»

Цієї ночі сили протиповітряної оборони збили  19 «Шахедів» та 11 «Калібрів», якими війська РФ атакували Україну.

Про це ОК "Південь" повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Уночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс".  Також застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.  Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з Новоросійської бухти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" збито силами й засобами протиповітряної оборони. По одному  "Калібру" - над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, а переважна більшість - в небі над Одещиною.

Читайте також: На півдні оголошена повітряна тривога через загрозу «Калібрів» і «Шахедів»

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав Морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували", - поінформували військові.

Окрім того, "Оніксами" зруйновано зерносховища, люди не постраждали.

Унаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Також зайнялася трава на відкритих територіях - пожежі ліквідовано. 

Читайте також: В Одесі пролунали вибухи - ЗМІ

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Телеграмі  повідомив, що в Одесі від вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. "Жінка отримала ушкодження уламками, нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.", - написав він.

Як повідомлялося, цієї ночі російські агресори вчинили масовану атаку на південь України, застосувавши ракети "Калібр" і "Онікс", а також ударні безпілотники типу "Шахед".