Російського командира засудили до 12 років тюрми за порушення законів і звичаїв війни

Фото

Суд призначив 12 років позбавлення волі командиру одного з підрозділів Збройних сил Російської Федерації за порушення законів і звичаїв війни під час тимчасового захоплення Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що в березні 2022 року під час тимчасового захоплення села Пакуль Чернігівського району фігурант зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє чоловіків, та здійснив у їхньому напрямку постріли з вогнепальної зброї.

Унаслідок дій зловмисника потерпілі дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Також засуджений віддав своїм підлеглим незаконний наказ провести обшук однієї з баз відпочинку в тимчасово захопленому селі Андріївка того ж району. Спільно вони заволоділи майном невійськового призначення на понад 75 тисяч гривень.

Російський командир визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, до дев'яти років ув’язнення засудили російського військового, який розграбовував майно мирних жителів під час тимчасового захоплення села Обуховичі Київської області.