Росіяни за день 37 разів обстріляли прикордоння Сумщини, загалом 217 вибухів

Російські війська протягом суботи 37 разів обстріляли з різних видів зброї прикордоння Сумської області, ворожих ударів зазнали дев'ять територіальних громад.

Як передає Укрінформ, про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці.

"Зафіксовано 217 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Юнаківська, Хотінська, Есманська, Білопільська, Миропільська, Зноб-Новгородська громади", – зазначили в ОВА.

Великописарівську громаду російські війська обстріляли зі станкових гранатометів типу СПГ-9 й АГС (вісім і 20 вибухів відповідно). Також ворог бив із мінометів й артилерії, унаслідок чого пролунали 55 і 26 вибухів.

Краснопільська громада теж потерпала від артилерійського й мінометного вогню загарбників - зафіксовані відповідно чотири й 11 вибухів. Окрім того, росіяни атакували двома некерованими авіаційними ракетами, випустивши їх із літака на своїй території.

Читайте також: У небі над Сумщиною вночі ППО збила три «Шахеди»

Із мінометів й артилерії агресори обстріляли й Середино-Будську громаду – пролунали три та п'ять вибухів.

Три міни російська армія скинула на територію Юнаківської громади. Мінометних ударів загарбники завдали також по Миропільській громаді, що зумовило там 12 вибухів.

Зноб-Новгородську громаду ворог обстріляв зі станкових гранатометів типу АГС – сталися 20 вибухів.

З мінометів і гранатометів типу СПГ російські війська вдарили по Білопільській громаді, унаслідок чого зафіксовано 22 та шість вибухів відповідно.

Читайте також: Росіяни за добу 25 разів обстріляли прикордоння Сумщини, є постраждалий

На Хотінську громаду за допомогою безпілотників коптерного типу росіяни скинули два боєприпаси типу ВОГ – вони вибухнули у повітрі.

Один боєприпас типу ВОГ загарбники скинули з квадракоптера на Есманську громаду. Також її територію обстріляли з міномета, спричинивши сім вибухів.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня росіяни за день здійснили дев'ять обстрілів  прикордоння Сумської області. Ворожим вогнем зруйновані будинки та господарчі приміщення.