Депутати Бундестагу написали листа Шольцу та Пісторіусу - вимагають надати Taurus Україні

Депутати Бундестагу від трьох партій правлячої коаліції – «лібералка» Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, «зелений» Антон Гофрайтер і «есдек» Андреас Шварц – написали листа канцлеру Олафу Шольцу та міністру оборони Борису Пісторіусу із закликом до підтримки України.

Лист оприлюднив, зокрема, журнал Spiegel, передає Укрінформ.

У переддень чергового засідання Контактної групи по Україні в Рамштайні 19 вересня політики висловили думку, що Німеччина повинна виконувати подальші зобов'язання. 

«Зокрема, Україні потрібні системи крилатих ракет Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, щоб саме послабити російське військове матеріально-технічне забезпечення», – йдеться у листі. Як зазначається, представники українського уряду під час особистих розмов запевнили авторів листа в тому, що ця система озброєння буде використовуватися лише на території України. 

«Ми не бачимо причин сумніватися в цьому зобов’язанні», – зауважують депутати.

Німеччина, на їх переконання, також повинна продовжувати постачати засоби протиповітряної оборони, боєприпаси, госпітальні матеріали та захищені транспортні засоби, особливо бойові танки та бронетранспортери. Водночас, йдеться у листі, особливого значення набуває забезпечення витривалості українських військ.

Читайте також: Пісторіус вважає системи ППО для України важливішими, ніж ракети Taurus

«Це вимагає, зокрема, запасних частин для систем, які вже були поставлені, і підтримки в ремонті цих систем», - зазначається у листі. 

Підтримка з боку німецької промисловості також має бути скоординована та вдосконалена, пишуть депутати, які бачать успіхи українського контрнаступу.

Український уряд з травня закликає федеральний уряд Німеччини надати крилаті ракети Taurus радіусом дії 500 км і таким чином підтримати наступ. Поки що федеральний уряд під керівництвом Олафа Шольца дуже стримано ставився до цього питання.