Як мобільні групи збивали вночі російські дрони на Одещині

Відео

Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував мобільним вогневим групам Сил оборони за бойову роботу під час нічної ворожої атаки в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це Олещук написав у Телеграмі й оприлюднив відповідне відео.

Командувач зауважив, що «під час нічної атаки на Одещині збито більше трьох десятків ударних дронів! За цією цифрою – титанічна праця українських захисників».

Відео: Телеграм-канал командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука

Особливо він відзначив бойову роботу мобільних вогневих груп.

«З кожним днем їх влучність зростає, з кожним бойовим донесенням маємо більший відсоток збиття ударних БпЛА засобами мобільних вогневих груп усіх Сил оборони», - наголосив Олещук.

Читайте також: Україна може завоювати перевагу в повітрі - Олещук

За його словами, «це дозволяє раціонально використовувати протиповітряне озброєння та боєкомплект, відповідно до типу повітряних цілей».

«Простими словами, Повітряні Сили не витрачають дефіцитні зенітні керовані ракети на «шахеди», а бережуть їх для російських літаків, вертольотів та крилатих ракет. Дякую за роботу», - додав Олещук.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 4,5 годин вночі 13 вересня ворог атакував Одещину ударними дронами. Вкотре цілив по цивільній інфраструктурі Подунав'я. Сили ППО збили 32 «шахеди».