Росія розмістила 46 пускових установок «Іскандер» уздовж кордону з Україною - Скібіцький

Уздовж кордону з Україною Росія розмістила 46 пускових установок ракетного комплексу “Іскандер”, з яких завдає ударів балістичними та крилатими ракетами, знищуючи об’єкти української цивільної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Головне управління розвідки Міноборони з посиланням на заяву представника ГУР МОУ Вадима Скібіцького на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

“Стратегічних цілей за понад півтора роки повномасштабної війни Москва не досягла - ані повної окупації України, ані повної окупації Донецької та Луганської областей”, - зазначив він.

За словами Скібіцького, найбільш активні бойові дії Росія проводить на двох напрямках фронту - Куп’янськ-Лиман і Мар’їнка-Донецьк. Метою таких дій залишається вихід російської армії на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини.

Читайте також: Росія атакує Україну «свіжовипущеним» озброєнням – Скібіцький

Представник ГУР зауважив, що війська держави-агресора активно застосовують авіацію, однак бояться української системи ППО, що складається, зокрема, із наданих партнерами новітніх засобів, які вже довели і доводять свою ефективність, знищуючи більшість ворожих повітряних цілей.

Як повідомляв Укрінформ, Росія зосередила на тимчасово окупованих територіях України понад 420 тисяч військовослужбовців.