Резніков заявляє, що Росія майже втратила кадровий кістяк своєї армії

Ексклюзив

Росія майже втратила кадровий кістяк своєї армії.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Дивіться, не може бути шансу, що ми програємо. Це означає, що Росія відновила свій контроль і ми стали частиною Російської імперії. От як це може бути?» - зазначив Резніков.

Читайте також: Резніков каже, що «Укроборонпром» серйозно взявся за налагодження власного ВПК

Він переконаний у нашій перемозі. «Коли я вперше в листопаді 2021 року, тільки-но призначений міністр, полетів у Вашингтон і просив “Стінгери”, мені відмовили, сказали, що це неможливо. А я сказав, що це можливо і ви нам їх дасте, я був упевнений, що ми їх отримаємо, і ми їх отримали вже в січні від Литви, але з дозволу Вашингтона. А коли я просив 155 мм артилерію, я був впевнений, що нам її дадуть. Хоча нам відмовляли - нам дали. Коли я просив дати нам MLRS, це М270, це HIMARS, мені сказали, це категорично неможливо, але я був впевнений. Кажу: ви нам їх все одно дасте, давайте зараз вже вчити наші екіпажі. І нам їх в результаті дали. І так було з усією номенклатурою - “Леопарди”, “Петріоти”, Ф-16 - я був переконаний, що нам дадуть, і нам їх дали і дають ще», - нагадав Резніков.

Міністр додав, що був упевнений у тому, що Україна не впаде ні за три дні, ні за три тижні. «Ми не можемо не перемогти в цій війні. Якщо проаналізувати Другу світову війну, то Гітлер заходив у столиці європейських країн у переважній більшості без спротиву, їм було простіше здатися, бо у них цінність безпеки була важливіша, ніж цінність свободи і волі. А у нас цінність свободи і волі є вищою, ніж цінність безпеки, тому ми йдемо, ризикуючи життям, нищити ворога-окупанта, ми вмираємо, ми отримуємо поранення, ми б’ємося і будемо це робити, бо це - український ген, його не змінити, він от такий.

І, знову ж таки, оскільки це - війна ресурсів, ресурси цивілізованого світу з нами проти них. Так, вони великі, потужні, їх багато, але поступово вони теж починають виснажуватися», - сказав він.

Читайте також: Різниця у точності в 5 разів - Резніков про відмінності між радянськими та натівськими калібрами

Резніков додав, що кадровий кістяк своєї армії росіяни майже втратили. Тобто, переважна більшість їх морпіхів, десантників, тих, хто по 15-20 років служив, - вбиті, поранені або в полоні. У них нове наповнення бригад - це мобілізовані, без досвіду. Це теж впливає на ситуацію на полі бою.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков переконаний в тому, що жодні погрози країни-агресора щодо застосування ядерної бомби не здолають спротив українців.