Наразі немає інформації про те, що Іран постачає росіянам ракети – Юсов

Інформація щодо постачання Іраном ракет росіянам наразі не підтверджується.

Про це в інтерв’ю ISLND TV заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи йдуть у РФ ракети з Ірану, передає Укрінформ.

«Ні. Станом на зараз така інформація не підтверджується», - сказав він.

За його словами, РФ є державою-контрабандистом номер один, якщо говорити про військові технології. 

«Тобто, звичайно, враховуючи, що у них і кордон великий, і є багато по світу якихось фірм, людей, організацій, які готові на цьому заробити, то так, це активно практикується. Але тим не менше, це не забезпечує потреб держави-агресора аж ніяк. Включно із сірими схемами. А щодо прямої військової підтримки - насправді зовсім небагато країн, які повноцінно готові це втілювати у життя», - зазначив Юсов.

Представник ГУР нагадав про постачання «Шахедів» до РФ від Ірану і заявив, що це – не все, що хотіла би отримати путінська Росія.

Читайте також: У Росії за сприяння Ірану намагаються виготовити 6 тисяч дронів – WP

Він поінформував, що робота над санкційною політикою щодо РФ постійно ведеться. «І Україна тут займає надзвичайно проактивну позицію. Комісія Єрмака-Макфола і багато іншого – це те, що робиться», - розповів Юсов.

Як повідомлялося, у ISW заявили, що наразі росіяни використовують безпілотники Shahed проти України переважно як приманки, щоб високоточні ракети мали більше шансів вразити свої цілі.