Озброєння армії України зміниться згідно зі стандартами армій НАТО та ЄС — Резніков

Українська армія поступово відмовиться від озброєння радянського зразка та перейде на сучасну зброю за стандартами НАТО та ЄС.

Про це під час брифінгу в Одесі повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

Резніков розказав, що наразі в Україні є достатньо зброї національного взірця, яка дозволяє забезпечити високий рівень взаємосумісності.

Читайте також: Розмінування Чорного моря є спільним викликом чотирьох країн – Резніков

За словами міністра оборони, Україна має ствольну артилерію радянського взірця - це снаряди калібром 122- і 152 мм. Заводи ж країн-партнерів переважно виготовляють снаряди 155 і 105 міліметрового калібру.

«Є дружня країна Болгарія, яка ще виготовляє снаряди 152 і 122 міліметрів. Але який тип артилерій має залишитися в силах оборони України? Ресурс гармат радянського зразка завершиться і можна від них відмовитись.Тому, я оціню, що, наприклад, 155- стане базовим калібром в артилерії всіх сил у майбутньому. І це буде стосуватися всього – флоту, літаків, авіацій, сухопутних сил, сил спеціальних операцій», - наголосив Резніков.

Читайте також: Болгарія розпочне передачу Україні бронетехніки радянського зразка на початку жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Україна активно формує зміст нових оборонних пакетів від партнерів та розраховує на результат найближчим часом.