Генштаб уточнив: під час російської атаки ППО знищила 14 «Шахедів» із 20

Під час чергового ракетно-авіаційного удару по території України, який здійснила Росія, сили ППО знищили 14 «Шахедів».

Як передає Укрінформ, про Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

«Протягом доби російські загарбники завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши три зенітні керовані ракети із зенітно-ракетних комплексів С-300 та 20 іранських ударних безпілотників типу Shahed по цивільних інфраструктурних об’єктах у Сумській, Донецькій та Запорізькій областях.

В результаті протиповітряного бою Повітряні сили у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищили 14 ударних БпЛА типу Shahed», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: 1500 дронів, 1000 ракет, 185 літаків - Ігнат розповів про знищену зенітниками ворожу техніку

Крім того, за даними Генштабу, ворог завдав 44 авіаційних удари та здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: Постачання озброєння з Ірану до Росії стало регулярним - Ігнат

«Росія продовжує вбивати мирне населення України і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах», - зазначається у зведенні Генштабу.

Як повідомляв Укрінформ, ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.