Держдеп назвав удар по Краматорську продовженням ескалації з боку Росії

Державний департамент США виступив із засудженням ракетних і авіанападів Росії на мирні міста України та назвав останню таку атаку по Краматорську підтвердженням того, що РФ продовжує ескалацію своєї агресивної війни проти України.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США беззаперечно засуджують напади на мирних жителів і висловлюють наші щирі співчуття тим, хто загинув під час останнього удару по центру міста», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: У Краматорську кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 11

Він зазначив, що в Вашингтоні приголомшені, однак не здивовані поведінкою Росії.

«Це ще один приклад, що вказує на те, як Росія продовжує ескалацію й неприховану жорстокість своєї агресивної війни в Україні. Поки інші зосереджені на пошуку способів покласти край цій війні, Росія знову завдає ударів та застосовує безпілотники й ракети по житлових кварталах сусідньої країни», - зауважив представник США.

Читайте також: Боррель назвав ракетну атаку по Краматорську демонстрацією терору

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетних удари по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке. Станом на вечір середи, кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 11 осіб.