Росіяни на окупованому Запоріжжі рвуть українські документи на блокпостах

На тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти рвуть українські документи на блокпостах та нав'язують російське громадянство.

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти все більше тиснуть на людей, щоб нав’язати російське громадянство: без паспорта РФ вже неможливо отримати соціальні виплати і медичну допомогу. Озвірілі окупанти рвуть українські документи на блокпостах. Людей, що відмовляються від паспорта, залякують депортацією і віджимом всього майна", - написав він.

Федоров додав, що людям роздають роспаспорти, виготовлені в лютому 2023 року. Тобто їх виготовили не за потребою, а для того, що нав'язувати їх абсолютно всім будь-якими методами, сказав мер.

Як повідомлялося, на захоплених територіях Запорізької області дітей у пришкільних таборах змушують писати листи російським загарбникам.

Читайте також: Загарбники посилили фільтрацію і не випускають людей з окупованої частини Запорізької області

Зокрема, діти переписують заготовлений текст зі зразка під наглядом російських вчителів, яких напередодні завезли в регіон. Усе це фільмують пропагандисти. Батьків, які намагаються вберегти своїх дітей та відмовляються віддавати їх до таких «таборів відпочинку», штрафують або погрожують позбавити батьківських прав.