Обстріл Херсона й області: поранені четверо місцевих жителів і двоє волонтерів

Фото

Прокуратура розпочала розслідування за фактами російських обстрілів 22 червня Херсонщини, під час яких зазнали поранень четверо місцевих жителів та двоє волонтерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Херсонська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Херсонської та Олешківської окружних прокуратур розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 22 червня близько 12:30 росіяни з тимчасово окупованої території Херсонщини обстріляли з артилерії обласний центр. Також російські війська вели вогонь по населених пунктах Білозерської громади.

Читайте також: Ворог обстріляв Херсон, поранені дві людини

У прокуратурі повідомили, що внаслідок обстрілів поранення отримали четверо місцевих жителів та двоє волонтерів, які прибули на Херсонщину для надання соціальної допомоги людям.

Двоє з травмованих знаходиться у тяжкому стані. Лікарі борються за їх життя.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня на Херсонщині були поранені 86-річна жінка та 25-річний хлопець, лікарі борються за їх життя – вони потрапили під удар на власному подвірʼї.

Також під ворожий вогонь потрапили й студенти-волонтери з Рівного, які допомагали херсонцям. Це два молоді хлопці, 25 та 23 роки. У них поранення середнього ступеня тяжкості, медики надають їм допомогу.