Білорусь укріплює свої кордони за десятки кілометрів від України

Білорусь укріплює свої кордони фортифікаційними спорудами за десятки кілометрів від України, та це будівництво не має масштабного характеру.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Ми відмічаємо, що певні інженерні укріплення та роботи з фортифікаційного обладнання тривають на певній віддаленості від українського кордону. За десятки кілометрів. Але такого масштабного будівництва, яке б включало протяжність по всій лінії державного кордону з Україною, ми не фіксуємо. Крім того, не бачимо, щоб білоруська сторона проводила якісь масштабні роботи в безпосередній близькості до нашого кордону. Але ми добре пам’ятаємо, що Білорусь постійно намагається нагнітати ситуацію, зазначаючи, що є загроза цій країні з боку країн ЄС або Україні. Це більше така демонстрація того, що вони до чогось готові», - сказав Демченко.

Читайте також: Planet Labs показав супутникові знімки «зубів дракона» у Білорусі на кордоні з Україною

Він також прокоментував мобілізаційні навчання в РБ, зазначивши, що це стосується військових комісаріатів і не пов’язано із мобілізаційною підготовкою або призовом за мобілізацією. «Це пов’язано з перевіркою готовності державних органів, міських органів влади співпрацювати з військовими комісаріатами. Це такі більше планові навчання, про які сама Білорусь зазначала», - додав речник ДПСУ.

Як повідомлялося, Білорусь укріплює свої кордони. Уже з'явилася так звана лінія "зубів дракона".

Фото: ДПСУ