Загроза використання Путіним ядерної зброї є реальною – Байден

Президент США Джо Байден заявив у понеділок, що загроза президента країни-агресора Володимира Путіна використати тактичну ядерну зброю є «реальною».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У суботу Байден назвав заяву Путіна про розміщення Росією першої тактичної ядерної зброї в Білорусі «абсолютно безвідповідальною».

Американський президент провів аналогію між його передбаченням близько двох років тому щодо висихання річки Колорадо, коли він зіткнувся з неоднозначною реакцією на цю заяву, та побоюваннями щодо застосування ядерної зброї Путіним.

«Вони дивилися на мене так само, як і тоді, коли я сказав, що мене турбує, що Путін може застосувати тактичну ядерну зброю. Це реально», – сказав Байден.

Читайте також: Україна поки не має доказів розміщення Росією ядерної зброї у Білорусі – Веніславський

Минулого тижня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю.

«Це перше розміщення Росією таких боєголовок – ядерної зброї меншої дальності, менш потужної, яку можна було б використати на полі бою, – за межами Росії після розпаду Радянського Союзу», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден вважає «абсолютно безвідповідальним» переміщення ядерної зброї Росії на територію іншої держави.