Військова операція на півдні має декілька завдань, і ЗСУ їх виконують - Маляр

Єдині новини

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що попри опір, який загарбники чинять на півдні, українські військові виконують поставлені перед ними завдання.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”, коментуючи просування Сил оборони на півдні України, повідомляє Укрінформ.

“Потрібно розуміти, що ворог не буде здавати позиції легко. І ми повинні налаштуватися на те, що це буде дуже жорсткий двобій, власне, те, що зараз і триває. І не варто вимірювати станом на зараз результативність тільки кілометрами чи кількістю населених пунктів, тому що операція, яка триває, має декілька завдань, і військові ці завдання виконують. Власне, вони рухаються так, як вони мали рухатися, і найбільші результати ще попереду”, - розповіла Маляр.

Вона зауважила, що українським військовим складно просуватися, тому що ворог "ретельно готується і чинить опір".

Читайте також: На всіх напрямках наступу Сил оборони на півдні є просування до двох кілометрів — Маляр

"Постійно, якщо ми говоримо про південь, наші Збройні сили стикаються із суцільним мінуванням, з тим, що ворог використовує дрони-камікадзе і ще ПТУРи (протитанкові керовані ракети - ред.)", - додала заступниця міністра.

Як повідомлялося, впродовж двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські війська визволили вісім населених пунктів.