Україна поки не має доказів розміщення Росією ядерної зброї у Білорусі – Веніславський

Україна наразі не має доказів розміщення Російською Федерацією ядерної зброї на території Республіки Білорусь.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив під час брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ", відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

Читайте також: Пристайко закликав серйозно поставитися до розміщення ядерної зброї РФ в Білорусі

"Ми на засіданні комітету в закритому режимі заслуховували представників розвідувального співтовариства України. Наразі достеменної доказової бази про те, що ядерна зброя вже передислокована на територію Республіки Білорусь, ми не маємо", – сказав він.

Водночас член оборонного парламентського комітету підкреслив, що сховища для розташування ядерної зброї в Білорусі ретельно підготовлені. Окрім того, за його словами, українська влада зараз консолідує зусилля міжнародної спільноти задля запобігання загрозам, які можуть виникнути внаслідок відповідного потенційного переміщення.

Читайте також: Розміщення ядерної зброї у Білорусі посилює вимогу України для швидкого вступу в НАТО - генсек

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати до Білорусі. Володимир Путін на зустрічі з Лукашенком у Сочі повідомив, що тактичну ядерну зброю доправлять до Республіки Білорусь після 7-8 липня.

16 червня президент Російської Федерації заявив, що до Білорусі доставлено першу партію ядерних зарядів, які планується розмістити на території країни.