Байден: США працюватимуть над підготовкою українських пілотів на F-16

Президент США Джо Байден підтвердив рішучість Америки активно взаємодіяти із міжнародними партнерами для забезпечення України західними літаками четвертого покоління та підготовки українських пілотів на цих системах.

Про це він заявив у четвер під час виступу в академії американських ВПС у штаті Колорадо, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Буквально кілька тижнів тому я був із президентом Зеленським у Хіросімі на G7. Я сказав йому, що ми працюватимемо з нашими партнерами, щоби розпочати навчання українських пілотів у Європі на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16»,- наголосив американський президент.

Байден нагадав, що Сполучені Штати працюють із коаліцією з понад 50 країн, що надало змогу забезпечити «історичну допомогу» Україні. Він підкреслив, що це допоможе українцям «захистити себе сьогодні та в майбутньому».

У цьому зв’язку президент США назвав українців неймовірними людьми, які борються за свою країну, за свої родини, за свою свободу й покладають за це життя.

Читайте також: Найбільшу вогневу міць для контрнаступу України забезпечать танки – генерал Міллі

«Залізна рішучість українського народу жити у волі ніколи не буде зламана, - наголосив Байден. - І підтримка України американським народом не похитнеться, ми завжди відстоювали демократію – завжди».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити після майбутніх консультацій з американською стороною роботу над офіційним рішенням про створення коаліції бойових літаків на наступній зустрічі у форматі «Рамштайн».

Фото: Білий Дім