«Свобода Росії» та «РДК» почали новий рейд у Бєлгородську область РФ

Відео

Легіон «Свобода Росії» та «РДК» (Російський добровольчий корпус) розповсюдили зранку два відео, в одному з яких стверджувалося, що вони знаходяться на кордоні між РФ та Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канали «Легіон «Свобода Росії» та «Російський Добровольчий Корпус».

Слід зазначити, що Грайворон і Шебекіно розташовані на відстані 110 км одне від одного. Грайворон – навпроти Великої Писарівки Сумської області, Шебекіно – навпроти Харківської області. Таким чином, виходить, що добровольчі формування здійснюють одночасно два рейди.

В «грайворонському» відео учасники Легіону говорять, що «внаслідок боягузливості путінських військових шакалів нам дісталося багато трофеїв, завдяки цьому ми зможемо більше озброїти наших соратників, ми йдемо звільняти всю Росію — від Бєлгорода до Владивостока, щоб у Москві був піднятий біло-синьо-білий прапор свободи».

Читайте також: Легіон «Свобода Росії»: Якби ми ставили більш глибоку ціль, могли б дійти до Бєлгорода

В «шебекінському» відео вибачаються, що не можуть організувати евакуацію мирних мешканців, просять залишатися їх вдома та підкреслюють, що «бійці РДК не воюють з мирними жителями».

Глава Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що Шебекіно в ніч проти 1 червня знаходилося «під безперервним вогнем», та сказав про евакуацію.

Своєю чергою бєлгородський оперштаб, повідомляє ТАСС, спростував «прорив ЗСУ» в районі Шебекіно, оголосивши, що «йдуть обстріли та чути звуки бою».

За даними Baza, вранці 1 червня «за підтримки танків» був атакований прикордонний пункт «Шебекіно». «За попередніми даними активну атаку було відбито».

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» оприлюднив кадри з Бєлгородської області

Як повідомлялося напередодні, в російський День прикордонника 28 травня «РДК» заявив про новий прорив кордону Росії та пропонувалося «стежити за оновленнями».