Бійці РДК заявили, що знову зайшли на територію Росії

Відео

Бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) заявили у четвер, що знову зайшли на територію Росії.

Відповідне відео опубліковане на Телеграм-каналі РДК, передає Укрінформ.

«"Російський добровольчий корпус" знову зробив неможливе. Ми знову на Батьківщині (в РФ – ред.). Докази просто за моєю спиною. Вкотре ми заходимо на територію Росії, з боями або тихо – це вже не важливо. Полум'я боротьби розгорається по всій країні. Чекайте на нас і у вашому населеному пункті», - заявив боєць на відео.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» під час операції в Бєлгородській області втратив двох бійців

В описі до ролика зазначається, що «цього разу вже нікому не потрібно доводити, що ми знімали наше відео не в Київській області, а на Батьківщині».

Судячи з вивіски на будівлі, на тлі якої стоять бійці, відео записане у селі Глотове в Грайворонському міському окрузі Бєлгородської області РФ.

Як повідомлялося, 22 травня у російському Бєлгороді пролунали вибухи. Згодом у соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про визволення деяких населених пунктів і захід їхніх сил у містечко Грайворон у Бєлгородській області.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії»: Якби ми ставили більш глибоку ціль, могли б дійти до Бєлгорода

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до подій у Бєлгородській області.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що легіон "Свобода Росії" та "РДК" розпочали операцію зі звільнення Росії від режиму Путіна з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення.

Українська розвідка також дізналася, що РФ терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів “Бєлгород 22”.