Ворог обстріляв Токмак на Запоріжжі, щоб звинуватити ЗСУ - Маляр

Ворог обстрілює тимчасово окуповані території з метою провокації, намагаючись видати обстріли за дії Збройних Сил України.

Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“Цього тижня противник здійснив провокаційний обстріл н.п. Токмак Запорізької області з метою подальшого звинувачення ЗСУ в руйнуваннях об’єктів цивільної інфраструктури.

Разом з тим на місці вибуху однієї з російських ракет місцеві мешканці виявили її уламок, на якому було написано гасло: "За братву и за победу", яким організатори провокації викрили себе.

З метою приховання скоєного злочину зазначений уламок ракети знімати на відео окупантами було заборонено, а свідків інциденту попереджено про кримінальну відповідальність за розповсюдження будь-яких коментарів”, - написала заступниця міністра.

За інформацією Маляр, противник також цілеспрямовано знищив обладнання мобільного зв’язку в районах н. п. Гладківка, Обривка, Нова Маячка, Виноградове, Таврійське Херсонської області для обмеження можливостей цивільного населення обміну інформацією.

"Електроустаткування мобільного зв’язку демонтовано, а вежі повалено шляхом підрізання опор. До того ж російське окупаційне командування суворо заборонило проїзд цивільному населенню на тимчасово окуповану територію у районі н. п. Гола Пристань, де доступна мережа українського мобільного зв’язку”, - зазначила заступниця міністра оборони.

Читайте також: На Запорізькому напрямку збільшилася кількість російських військових - мер Мелітополя

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що ворожа армія обстрілює Токмак та Молочанськ у Запорізькій області з метою змусити людей виїхати.

За його словами, місцеве населення не хоче евакуюватися, всі чекають на деокупацію. За словами Федорова, навіть ті, хто евакуювався до Бердянська, повертаються додому.