У морських водах навколо України містяться 400 мін - Гуменюк

Єдині новини

У морі навколо України знаходиться 400 морських мін.

Про це, як передає Укрінформ, повідомила керівник об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону "Єдині новини".

“Море України заміноване, зокрема, містить понад 400 морських мін, з огляду на те, що самі окупанти проголосили цю небезпеку і позначили кількість мін, які може знати лише той, хто безпосередньо заміновував море”, - сказала вона.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

За словами Гуменюк, протягом поточного року понад 20 мін було знищено. Часом міни вибухають безконтрольно і в такому разі завдають шкоди місцевості на відстань до 200 метрів. А підрив міни у воді може вражати все живе у радіусі кілометра.

Читайте також: На півдні ворог у паніці розпорошує зусилля на кілька напрямків – Гуменюк

Начальниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" розповіла, що влада низки прибережних міст облаштовує альтернативні місця відпочинку на морі.

Якщо вони будуть облаштовані відповідно з безпекової точки зору, то їх відкриють. Проте залишається висока повітряна небезпека, тому що ворог дуже часто атакує саме повітряну зону узбережжя. Тому необхідно, щоб люди, які відпочиватимуть у таких облаштованих місцях, мали можливість перейти в укриття, наголосила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Наталію Гуменюк, на тимчасово захопленій території Херсонської області власники човнів та катерів псують свої плавзасоби, аби російські загарбники не могли ними скористатися.