Війська РФ зранку обстріляли дві громади на Сумщині

На Сумщині зранку росіяни обстріляли населені пункти двох прикордонних громад.

Про це повідомили у Телеграмі Сумської ОВА, передає Укрінформ.

"Зранку 23 травня росіяни здійснили шість обстрілів прикордоння. Зафіксовано 29 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська та Шалигинська громади", - йдеться в повідомленні.

Так, по ️Шалигинській громаді зафіксували сім вибухів від снарядів з міномету та 18 - з артилерії, по ️Великописарівській - чотири з РСЗВ.

У ОВА зазначили, попередньо – без втрат серед мирних жителів та руйнувань цивільної інфраструктури.

Читайте також: Вночі ворог атакував Україну «шахедами», усі збила ППО

Водночас, як повідомляє АТ "Сумиобленерго", 19 населених пунктів області внаслідок обстрілів залишаються без світла.

"Станом на 09.00 23 травня, внаслідок ворожих обстрілів з боку рф, знеструмлено – шість населених пунктів Білопільського району (717 споживачів) та дев'ять населених пунктів Великописарівського району ( 1123 споживачі)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, оперативно-аварійні бригади АТ "Сумиобленерго" розпочнуть ремонтні роботи в цих громадах одразу після отримання дозволу від ЗСУ та ДСНС.

Окрім того, внаслідок нічних обстрілів Сумського району знеструмлено чотири населені пункти (602 споживачі).

Оперативно-аварійні бригади працюють над відновленням електропостачання.

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора на Сумщині оголосили евакуацію цивільних із деяких населених пунктів Охтирського району - через посилення обстрілів.

Загалом у понеділок протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів прикордоння на Сумщині. Зафіксовано 80 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Миропільська, Юнаківська, Новослобідська, Великописарівська громади.