У розвідці відреагували на «пропозицію» пригожина щодо Бахмута

Спецслужби будуть обговорювати речі на кшталт інформації про нібито пропозицію керівника пвк «вагнер» євгена пригожина щодо надання даних щодо позицій армії росії у обмін на відступ ЗСУ із Бахмута тоді, коли це буде потрібно.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Кому зараз на користь обговорювати взагалі подібні ініціативи? Я думаю, що Україна повинна і, звичайно, спецслужби будуть і повинні обговорювати подібні речі тоді, коли це буде потрібно і відповідатиме національним інтересам України», - сказав він.

За його словами, Україна робить все можливе, щоб захищати власні національні інтереси і деокупувати території.

«Що стосується окремих вкидів, щодо яких ідуть офіційні розслідування у Міністерстві юстиції США, то я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати», - заявив представник ГУР.

Читайте також: ЗСУ досягнули успіху в локальних контратаках і просунулися на північному заході Бахмута - ISW

За інформацією The Washington Post, власник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин наприкінці січня запропонував Києву надати інформацію про місцерозташування російських військ, якщо українське командування виведе своїх солдатів з району навколо Бахмута. В одному зі злитих секретних документів Пентагону вказується, що пригожин у січні контактував з українською розвідкою. Однак, з витоку документа не зрозуміло, які саме позиції російських військ він пропонував розкрити.

Крім того, у видання є інформація, що пригожин в Африці зустрічався з представниками української розвідки, скаржився на брак боєприпасів і рекомендував ЗСУ наступати на Крим.

Втім, сам пригожин у понеділок спростував повідомлення Washington Post, назвавши твердження видання "нісенітницею" і припустив, що таким чином на нього організували напад неназвані жителі підмосковного району Рубльовка, де проживає багато представників політичної та бізнес-еліти.

Також він заперечив і зустріч з представниками української розвідки у неназваній африканській країні, заявивши, що не був на континенті з початку конфлікту в Україні.

Читайте також: Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

пригожин регулярно звинувачує російську армію в тому, що вона не захистила фланги "вагнера", як було обіцяно, і неодноразово припускав, що високопосадовці російського оборонного відомства та бізнес-еліти підривають військові зусилля у війні в Україні.

Як повідомляв Укріфнорм, напередодні очільник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин заявив, ніби, з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.