Зеленський подякував парламенту Франції за визнання пвк «вагнер» терористами

Парламент Франції визнав приватну військову компанію "вагнер" терористами.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення наприкінці 440-го дня війни.

Він також висловив окрему вдячність парламенту Франції за це рішення щодо визнання терористичною "російської псевдоприватної групи "Вагнер".

Читайте також: Зеленський: Лише питання часу, коли ми зможемо відновити справедливий мир

"Це те, що має бути ухвалено всім світом – кожен прояв тероризму має бути знищений, а кожен терорист – засуджений", - наголосив він.

Також він подякував США за новий оборонний пакет.

"Є чергові хороші новини від партнерів. Із того, що можна сказати публічно: є новий оборонний пакет від Сполучених Штатів. Загальний обсяг – 1 млрд 200 млн доларів. Артилерія, захист від ракет і безпілотників терористів, інші речі для посилення наших захисників і захисниць. Дякую Президенту Байдену, Конгресу – обом партіям, – та кожній американській родині за незмінну підтримку й за американську силу, яка додає нам міцності", - сказав він.

Читайте також: США виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму $1,2 мільярда

Водночас Зеленський зауважив, що продовжуються перемовини з іншими партнерами над додатковими оборонними пакетами, які забезпечать нові можливості для воїнів ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, Зеленський заявив, що ЄС нададуть Україні мільйон снарядів для артилерії.

Фото: ОП