Зеленський про активізацію ракетних ударів: Керівництву рф треба щось «продавати» суспільству

Президент України Володимир Зеленський вважає, що активізація ракетних ударів по території Україні є намаганням керівництва рф продемонструвати своєму суспільству певні "перемоги".

Таку думку він висловив під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Президента, після тривалої паузи поміж ворожих обстрілів із застосуванням великої кількості ракет зараз знову спостерігається активізація.

Читайте також: Настав час для відкриття переговорів про членство України в ЄС – Зеленський

"На мою думку, керівництву російської федерації треба щось "продавати" своєму суспільству, тому що перемог жодних немає. Там ненажерливе суспільство, яке підтримує радикальні дії, багато смертей. Вони завжди радіють цьому", – сказав Зеленський.

Він додав, що місто Бахмут, яке росія мала намір захопити до 9-го травня, "продати" як перемогу не вийшло, тому що не вийшло окупувати. "Хоча, на жаль, уже не існує цілого міста. Проте вони можуть "продавати" це як ту чи іншу перемогу: захоплення або руйнацію іншого міста. Їм не вдалося до 9-го травня нічого захопити, тому треба було показати руйнування. Але 9-те у них не вийшло", – додав глава України.

Читайте також: Нацгвардієць з «Ігли» збив російську крилату ракету, яка летіла на Київ

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями російська федерація значно активніше обстрілює територію України. Зокрема, у ніч проти 9 травня росіяни завдали удару по території Української держави крилатими ракетами морського та повітряного базування. Повітряні сили ЗСУ знищили 23 із 25 крилатих ракет.