Загарбники вночі випустили по Миколаївщині п'ять ракет Х-22

російські війська вночі здійснили ракетний обстріл Миколаївської області, пошкоджено будівлю промислового підприємства.

Як передає Укрінформ, про це начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні вночі, з 00:18 по 00:37, ворог здійснив ракетний обстріл Миколаївської області», - зазначив Кім.

За попередньою інформацією від оперативного командування «Південь», п’ятьма ракетами Х-22, випущеними з літаків стратегічної авіації Ту-22М3, ворог атакував Ольшанську та Костянтинівську громади.

«Пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкритій території. За межами підприємства спалахнула суха трава, пожежу ліквідовано о 01:20 підрозділом ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Інші пошкодження уточнюються. Постраждалих немає», - зауважив Кім.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно, підкреслив очільник ОВА.

Читайте також: Ворог із «Граду» та важкої артилерії обстріляв Дніпропетровщину, загинула жінка

Зауважимо, Х-22 «Буря» — радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Входить до складу авіаційного ракетного комплексу К-22. Її призначено для ураження радіолокаційно-контрастних точкових і групових цілей за допомогою спеціальної або фугасно-кумулятивної бойової частини. 

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, загалом протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак.