Неможливе – можливо: Резніков каже, що просив про надання Patriot ще у 2021 році

Глава Міноборони Олексій Резніков вперше заявив західним партнерам про потребу України в системі ППО Patriot у серпні 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Patriot» для патріотів. Чи знаєте ви, як візуалізувати сон? Треба розповісти про це світові і дати йому життя! Саме так сталося з Patriot - ще до великомасштабної війни, ще до мого призначення на найважливішу посаду мого життя у найважливіший момент мого життя. Саме це сталося під час мого візиту до Сполучених Штатів у серпні 2021 року, коли я виконував обов’язки віцепрем'єр-міністра ‒ міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Тоді я вперше сказав нашим партнерам: «Нам потрібні Patriot». Свобода і незалежність нашої країни під загрозою. І що ми почули? Це неможливо! Але неможливе можливо», - написав Резніков.

Читайте також: Patriot в Україні: Ігнат каже, що ППО діставатиме літаки рф на відстані до 150 кілометрів

За його словами, сьогодні прекрасне українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули системи ППО Patriot.

«Наші військові максимально швидко освоїли ці ППО. І наші партнери дотримали слова. Це результат наполегливої праці під керівництвом нашого Президента Володимира Зеленського», - додав міністр.

Резніков також подякував своїм колегами зі США Ллойду Остіну, ФРН Борису Пісторіусу, Нідерландів Кайсі Оллонгрен та громадянам цих країн.

«Разом ми переможемо», - наголосив він.

Читайте також: Німеччина передала Україні систему ППО Patriot

Як повідомляв Укрінформ, на сайті німецького уряду, де оприлюднено оновлений список військової допомоги, міститься інформація про те, що Німеччина передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot. Слід зауважити, що німецька сторона повідомляє про передачу систем озброєнь тоді, коли вони вже перебувають на території Україні та доставлені до місця дислокації.