Зеленський розповів про тиждень позитивних новин для захисту України

Президент Володимир Зеленський вдячний міжнародним партнерам за ухвалені цього тижня рішення, спрямовані на допомогу Україні в оборонній і фінансовій сферах.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Загалом тиждень дав низку позитивних новин для України, для нашого захисту й для захисту нормального життя всіх вільних націй", - зазначив глава держави.

Зокрема, він подякував Німеччині за нові кроки в оборонній підтримці, Хорватії - за черговий пакет військової допомоги, Північній Македонії - за рішення щодо гелікоптерів, Словаччині і Словенії.

Читайте також: Президент: На росію очікує системна відповідальність за депортацію дітей з України

Зеленський вдячний Канаді за фінансову підтримку - кошти вже надійшли в державний бюджет України.

Він також подякував МВФ за нову програму для України: "Програму затверджено. Обсяг – понад 15 мільярдів. Це допоможе нам берегти соціальну стабільність".

Крім того, Президент подякував Франції за незмінну підтримку.

Читайте також: Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва та низки фізичних і юридичних осіб з росії та Ірану

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон 1 квітня обговорили оборонну взаємодію між країнами. Український лідер поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті.

Президенти також обговорили подальші кроки з реалізації Формули миру та скоординували дії в контексті найближчих міжнародних заходів.

Фото: ОП