росіяни вдарили по Херсону та області, загинув цивільний

Оновлено

Війська рф обстріляли з артилерії Херсон, а також село Козацьке, поціливши у приватний сектор. Внаслідок атак одна людина загинула, ще одна - дістала поранення.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"росіяни обстрілюють Херсонщину. З артилерії вдарили по місту Херсон, влучили у приватний будинок - загинула людина на вулиці" , - написав він.

Водночас Єрмак зазначив, що також обстріляли село Козацьке на Херсонщині: влучили в приватний будинок. Внаслідок атаки є поранений.

Згодом Офіс Генерального прокурора в Телеграмі повідомив, що за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури за фактом обстрілу розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Слідство встановило, що 1 квітня російські військові здійснили черговий обстріл м. Херсон та смт Козацьке Бериславського району. Ворожі снаряди влучили у житлові будинки, внаслідок чого у місті загинув чоловік. У селищі травмовано чотирьох місцевих. Остаточна кількість потерпілих уточнюється, обстріли тривають.

"Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф", - зауважують у відомстві.

Читайте також: росіяни за добу 54 рази обстріляли Херсонщину, троє людей загинули

Як раніше повідомляв Укрінформ, із деокупованої території Херсонської області 31 березня евакуювали більше 90 людей.