росіяни у рамках «великого наступу» не зуміли до квітня виконати завдання путіна - Юсов

російська армія у рамках свого так званого "великого наступу" не змогла виконати завдання президента рф володимира путіна завоювати Донецьку та Луганську області до кінця березня.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у телеефірі, повідомляє ГУР.

"Наразі Україна бачить апогей цієї кампанії, яка називалася "новий російський великий наступ". Однак варто нагадувати і Україні, і всьому світу, що ми живемо в умовах повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року. Це спроба ворога деморалізувати українське суспільство, а також деморалізувати наших партнерів і союзників, мовляв, тут така армада, для чого їм більше надавати допомогу", - зазначив Юсов.

Читайте також: «Поки є можливість»: у ГУР закликали колаборантів виїжджати з Криму

За словами представника ГУР, "чергові терміни і завдання, які путін ставив перед окупаційним корпусом в Україні, зокрема перед валерієм герасимовим після його призначення відповідальним за війну в Україні, провалені".

Також Юсов додав, що результати "великого наступу" можна побачити на полі бою – кількість ліквідованих росіян та військової техніки зросла.

"Це означає, що досі жодна з озвучених стратегічних цілей цієї ганебної війни, яку росіяни називають СВО, не досягнута і не буде досягнута", - підкреслив Юсов.

Читайте також: Це чекає всіх зрадників - Юсов про ліквідацію організатора катівень на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, російські війська змарнували тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої “часткової мобілізації”, а також намагання розпочати загальний “зимовий наступ”.