Резніков спростував інформацію ЗМІ щодо поставки літаків Mirage

Міністр оборони Олексій Резніков спростував інформацію про домовленості щодо отримання Україною французьких літаків Mirage.

Про це він заявив на брифінгу в Media Center Ukraine – Odesa, коментуючи інформацію французьких ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний представникам французьких медіа, які вболівають за Україну і дають позитивні новини. Але вони, на жаль, не відповідають дійсності. Хоча це й гарна матеріалізація ідеї, але не можу підтвердити, що «міражі» передані Україні», - сказав Резніков.

Він зауважив, що за технічними характеристиками літаки Mirage подібні до МіГ-29: обидва літаки можуть «бачити» на 60 км та уражати цілі на відстані 30 км. Водночас російські винищувачі Су-35 «бачать» на відстань більш ніж 200 км й стріляють більш ніж на 140 км.

«Ми з задоволенням будемо мати будь-які авіаційні платформи до використання Збройними силами України, але основний бойовий літак має «бачити» більш ніж на 200 км і вражати цілі на 150 кілометрів й більше», - підкреслив міністр оборони.

Читайте також: Україна вже має розпочати підготовку до отримання літаків F-16 – Ігнат

Раніше французький портал Intelligense Online повідомив, що Україна розраховує отримати щонайменше 40 французьких багатоцільових винищувачів Mirage 2000-9.