Зеленський присвоїв звання Героя України полковнику Півненку та майору Башкінцеву

Президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику Олександру Півненку та майору Дмитру Башкінцеву звання Героя України.

Як передає Укрінформ, текст відповідного указу №175/2023 від 23 березня розміщений на сайті глави держави.

В документі йдеться: "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Півненку Олександру Сергійовичу – полковнику".

Як повідомляє пресслужба Президента, полковник Півненко бере участь в обороні Бахмута. Його підрозділ нацгвардійців неодноразово знищував ворожу техніку та живу силу ворога, допомагав з евакуацією мирного населення.

Читайте також: Петиція про створення Пантеону Героїв на Аскольдовій могилі набрала 25 тисяч голосів

Також майор Дмитро Башкінцев отримав звання Героя України.

Текст відповідного указу №174/2023 від 23 березня розміщений на сайті глави держави.

В документі йдеться: "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Башкінцеву Дмитру Олексійовичу – майору".

Читайте також: Зеленський нагородив 195 захисників України

Як повідомляє пресслужба Президента, майор Башкінцев разом із групою виконав низку важливих бойових завдань на Луганщині та Донеччині. Під час одного з боїв він евакуював пораненого з-під перехресного вогню ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Президент присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, якого росіяни розстріляли за слова "Слава Україні!".

Фото: ОП