На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили три ворожі БМП та пошкодили танк

Українські військові здійснили днями спробу відбити деякі позиції на Запорізькому напрямку, внаслідок чого ворог учора пішов у бій, але отримав відсіч.

Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Вчора відбувся бій на Запорізькому напрямку, де ворог пішов у непритаманний йому спосіб, використав велику кількість техніки і 50 чоловік особового складу. Але отримавши відсіч від наших воїнів, відступив", - розповів Дмитрашківський.

Читайте також: Розвідник Сергій Холупінський: “Найжирніший” трофей вполювали на російській Курщині

Він зазначив, що на цьому напрямку позавчора українські підрозділи зробили спробу відбити деякі позиції, щоб зайняти більш вигідне становище для майбутнього контрнаступу. "Ворог, розуміючи це, а також розуміючи, що там у нас серйозні угруповання військ, вирішив провести так звану "розвідку боєм"", - сказав Дмитрашківський.

За його даними, у цьому бою було знищено три БМП, пошкоджено танк, і серйозних втрат ворог зазнав у живій силі.

Дмитрашківський також нагадав, що російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області. Вчора на Запорізькому напрямку було обстріляно два населені пункти: Преображенку і Кам'янське. У Кам'янському - втрати серед цивільного населення.

Читайте також: На Куп’янському напрямку прикордонники знищили опорний пункт росіян

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських загарбників.

Фото ілюстративне, Генштаб ЗСУ