Нові санкції вплинуть на спроможність путіна вести війну – Білий дім

В адміністрації президента США переконані, що нові санкції, запроваджені в п’ятницю проти росії, матимуть вплив насамперед на оборонний і технологічний сектори в росії, а також на спроможність кремля вести війну.

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що санкції абсолютно допоможуть обмежити здатність путіна оснащувати його збройні сили», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що нові обмеження спрямовані передусім на технологічний і оборонний сектори в рф. За його словами, це посилить тиск запроваджених раніше санкцій та заходів експортного контролю, а також вплине на здатність рф закуповувати та використовувати деякі високотехнологічні можливості.

Читайте також: Держдеп США оголосив додатковий список персональних санкцій проти росії

«Наприклад, ми знаємо, що він (путін – ред.) має проблеми з виробництвом крилатих ракет, бо не може отримати мікроелектроніку, необхідну для їхніх систем наведення», - зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що нові санкції проти росії безумовно матимуть вплив, і США разом із союзниками та партнерами мають намір продовжувати тиск на росію.

«Ми не відкидатимемо додаткових можливостей та додаткових санкцій, залишимо їх на столі», - зазначив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США в п’ятницю оголосив про запровадження масштабного пакета санкцій проти росії та інших країн, які підтримують розв'язану нею війну проти України.