Зеленський прокоментував слова генерала Міллі про важкість вигнання росіян з України

Президент Володимир Зеленський закликав голову Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала армії Марка Міллі пришвидшити постачання зброї, якщо він дійсно хоче витиснути ворога з України.

Про це Зеленський заявив на пресконференції глави держави «Лютий. Рік незламності» у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я поважаю думки військових, особливо партнерів, які постійно нас підтримують, є лідерами підтримки. Якщо дійсно генерал Міллі так думає, напевно, я почув би такі думки», - прокоментував глава держави.

Він підкреслив, що все залежить від підтримки, тож генерал Міллі - «якщо хоче, щоб ми дійсно швидше витиснули ворога з нашої держави» - повинен пришвидшити постачання.

Щодо підтримки США Президент заявив, що найголовнішою відповіддю є візит Президента Джо Байдена до Києва: «Є матеріальні активи, є зброя і це дуже важливо… А ось є віра в перемогу. Це був візит Президента Байдена. Я думаю, це є головний сигнал, а Міллі не приїжджав. Ми їх запрошуємо», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 16 лютого голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі заявив, що «дуже, дуже важко» буде вигнати росіян з окупованої території України.

24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.