Загарбники за добу обстріляли 16 населених пунктів Донеччини, є загиблі

Фото

російські війська минулої доби завдали 31 удар по 16 населених пунктах Донецької області, є загиблі цивільні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Під обстрілами ворога перебували Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Курахове, Велика Новосілка, Північне, Зоряне, Веселе, Іванопілля, Первомайське, Карлівка, Богданівка, Клебан Бик, Восход.

Війська рф застосували авіацію, зенітний ракетний комплекс С-300, «Гради», артилерію, міномети, танки.

росіяни за добу обстріляли 16 населених пунктів Донеччини / Фото: Головне управління Національної поліції в Донецькій області

Знищені чи пошкоджені 29 цивільних об’єктів - 15 житлових будинків, підприємство, шахта, торговельний центр, будівля автосервісу, автомобілі.

Чотири ракети С-300 російські війська спрямували по Краматорському району. Два снаряди розірвалися у Краматорську. Ще дві ракети вибухнули у селі Клебан Бик. В усіх випадках руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Інформація про жертви не надходила.

Дві ракети росіяни випустили по Дружківці, поцілили у три багатоквартирні будинки, торговельний центр та автомобілі. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 820 російських загарбників, шість ворожих танків та літак

Найбільше обстрілів - дев’ять - зазнала Авдіївка. Ворог бив по місту з авіації, «Градів» і танків. Пошкоджені дві приватні оселі, вбито цивільного.

Внаслідок артилерійських обстрілів є загиблі у Бахмуті та Богданівці, а також травмований у Первомайському.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поліція допомогла евакуювати ще 53 людини, з початку обов’язкової евакуації - понад 43 000 осіб, серед них 5951 дітина і 2198 людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, на Донеччині армія російської федерації 19 лютого вбила трьох жителів.