Іноземці проходитимуть службу за контрактом у всіх військових формуваннях України

Днями набув чинності закон, згідно з яким іноземці матимуть можливість проходити військову службу не лише в ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту МОУ, а й у Нацгвардії та інших військових формуваннях.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center.

«Набрав чинності закон № 2863-IX (за р. № 8098) про військову службу іноземців в Україні, який дозволяє іноземцям проходити військову службу не лише в ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту МОУ, а й у Нацгвардії, інших військових формуваннях. Водночас положення законодавства про імміграцію поширили на Нацгвардію та Держспецтранспорт. Відтепер не лише військові-іноземці, які проходять військову службу в лавах ЗСУ, а й ті, що служать у Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України три й більше років, можуть іммігрувати в межах квоти», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголошує відбір у новий штурмовий підрозділ

Як зазначається, військовослужбовці-іноземці Нацгвардії та Держспецтранспорту на весь строк служби вважатимуться такими, що законно перебувають на території України. Надалі це дасть змогу їм отримати громадянство України.